Vloer laten schuren

DÉ SPECIALIST IN HET SCHUREN EN BEHANDELEN VAN PARKETVLOEREN IN DEN HAAG ÉN OMSTREKEN

Jaar Ervaring

Vloeren per Jaar

Vloeren behandeld

Vloer laten schuren

Is uw houten vloer toe aan een opfrisbeurt? Laat hem dan door een erkend parketteur schuren en onderhouden, zodat u er weer heel lang plezier van hebt. Parket schuren Den Haag heeft ruim 25  jaar ervaring en heeft meerdere gecertificeerde parketteurs in dienst. Wij helpen u graag verder om uw vloer weer in optimale staat terug te brengen. U kunt bij ons snel een vrijblijvende vloerinspectie aanvragen.

Onderhouden van de vloer

Er kunnen verschillende redenen zijn om uw houten vloer te laten schuren. U kunt denken een het volgende:

  • watervlekken
  • deukjes en krassen
  • kleurverschil
  • uw inrichting verandert
  • u laat de kamer verbouwen, waardoor deze groter wordt.

De invloed van licht op een natuurproduct, zoals hout, kan er voor zorgen dat er een verschil in kleur ontstaat. Zo kan zonlicht de kleur van het parket veranderen. Of hebt u waterschade gehad? Dat uit zich door watervlekken en eventueel doordat er op plekken een verhoging te zien is.

kleurwaaier
Z

GECERTIFICEERD PARKETTEURS

Onze ervaren parketteurs hebben 25 jaar ervaring in het schuren en behandelen van parket en zijn Gecertificeerd.

Z

OFFICIEEL ERKEND SPECIALIST

Wij zijn officieel erkend specialist en zijn onderscheiden op de 5 punten, Goed Advies, Vakmanschap, Kwaliteit, Service en Garantie.
Z

DESKUNDIG ADVIES OP LOCATIE

Wanneer u een offerte aanvraagt of een afspraak met ons maakt dan komen wij altijd vrijblijvend bij u langs op locatie voor een vloerinspectie.

Z

SCHERPE & DUIDELIJKE OFFERTE

Wanneer u een vrijblijvende offerte bij ons aanvraagt ontvangt u deze met daarin meegenomen een scherpe prijs en binnen 1 dag per mail.

De vloer laten schuren

Een houten vloer laten schuren, begint voor de vakman dan ook met een inspectie en een gesprek. Want even snel het hout een schuurbeurt geven, is geen optie. Om een vloer te kunnen schuren, zal eerst gekeken moeten worden of er geen spijkers omhoog gekomen zijn, of alles egaal is, of de plinten en kanten in orde zijn, of er geen sprake is van een lichte verhoging. Is dat wat nodig is gerepareerd, kan met het schuurwerk begonnen worden. Op die manier krijgt u een perfecte houten vloer.

Waxen, oliën of lakken

In het voorgesprek wordt ook gevraagd hoe u de geschuurde vloer verder wilt behandelen. Wilt u het parket schuren en lakken of wordt het gewaxt of geolied? Omdat ieder van deze handeling voor een andere uitkomst zorgt, is het belangrijk daar even bij stil te staan. Goed advies en laten zien welke behandeling welk resultaat oplevert, helpt u een beslissing te nemen. Het parket schuren en waxen heeft bijvoorbeeld als voordeel dat eventuele krassen of deukjes makkelijker hersteld kunnen worden. Kleine kinderen kunnen een reden zijn voor deze methode te kiezen.

Parket renovatie

Soms kan het nodig zijn het parket te renoveren. Parket renovatie is vaak nodig bij waterschade, waardoor het parket niet slechts donkere plekken heeft gekregen, maar zelfs op plekken omhoog is gaan staan. De parketteur zal in zo’n geval eerst alles moeten onderzoeken, herstellen en zorgen dat passend hout gebruikt wordt. Daarna pas kan de vloer geschuurd worden. Zo ontstaat een eindproduct dat er net zo mooi uitziet als het oorspronkelijke parket.

De houten vloer laten schuren

Een houten vloer laten schuren, is precisie werk, want u wilt als eindproduct een gladde, mooie en egale vloer. Om dit te bereiken moet de parketteur er voor zorgen dat het hout overal op dezelfde wijze geschuurd wordt. Parket heeft een bepaalde hoogte. Door het schuren wordt hier een deel vanaf gehaald. Hoe minder geschuurd hoeft te worden en hoe minder vaak geschuurd wordt, des te langer gaat een parket mee. Verder geldt dat er stofvrij geschuurd moet worden. Dat heeft én te maken met het feit dat anders de woning onder het stof zit én omdat het wettelijk, in verband met fijnstof, verplicht is stofvrij te werken.

Reinigen na het schuren

Is de vloer geschuurd, kan met het schoonmaken begonnen worden. De houten vloer wordt grondig schoongemaakt, waarna de volgende stap gezet wordt. Wordt het parket schuren en olien, dan wordt het hout voorzien van twee lagen olie, zodat deze goed kan intrekken. Parket schuren en olien heeft als groot voordeel dat u de kleur kunt bepalen. Dit is met name van belang wanneer u een nieuwe, andere, inrichting krijgt. Mogelijk moet de houten vloer nu lichter of donkerder worden.

Zoals u ziet, is de vloer laten schuren ook hét uitgesproken moment om na te denken over verandering. Misschien wilt u deze keer het parket schuren en lakken? Lak is namelijk heel slijtbestendig. Ideaal bij huisdieren en bij spelende kinderen. Overigens is lak ook makkelijk te onderhouden. Nadeel van lakken is dat dit niet mogelijk is wanneer u een vloerverwarming neemt, aangezien de lak dan zal gaan barsten. Dit geldt eveneens bij het parket schuren en waxen, want door de warmte loopt de wax uit.

Parket schuren

Vrijblijvende Offerte Aanvragen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Behandeling met Olie

Behandeling met Lak

Behandeling met Wax

MDF Plinten monteren

Vrijblijvende Offerte

Even de vloer laten schuren, is er dus gewoon niet bij. Het zou ook zonde zijn van een prachtig natuurlijk product dat een goede behandeling verdient. Uiteindelijk wilt u na het schuren of na een parket renovatie weer volop kunnen genieten van een prachtige vloer waarop u, zonder problemen of angst, gewoon kunt lopen, zitten en kinderen kunnen spelen. Het besluit om de vloer te laten schuren, begint met overleg. Vraag een offerte en een gesprek aan met een expert. Zo bestaat parket schuren Den Haag al ruim 25 jaar en haar 5 erkende parketteurs zorgen er voor dat u een vloer krijgt waar u van kunt genieten. Stel uw vragen, laat een offerte maken en geef het werk met een gerust hart uit de hand. Iets waar u beslist geen spijt van zult hebben.

Kleurwaaier parket olie