Plinten Monteren

DÉ SPECIALIST IN HET SCHUREN EN BEHANDELEN VAN PARKETVLOEREN IN ALMERE ÉN OMSTREKEN

Jaar Ervaring

Vloeren per Jaar

Vloeren behandeld

Plinten monteren door een professional

Plinten monteren op een super strakke manier? Schakel dan een parketspecialist in zoals Parket schuren Almere. Wij kunnen voor u de plinten op een nette manier monteren en zorgen voor een strakke afwerking. U krijg de garantie op een Geweldig eindresultaat.

Parket renovatie

Na verloop van tijd gaat een houten vloer er minder mooi uitzien, maar geen noot. Door goed onderhoud, kunt u slijtage voorkomen, toch gaat deze op een gegeven moment achteruitgaan. Het is dan de hoogste tijd voor een uitgebreide parket renovatie door een parketschuurspecialist als schuur expert. Ons Team zal de vloer eerst helemaal netjes opgeschuurd, zodat deze er weer als nieuw uitziet. Wat daarna niet mag ontbreken zijn mooie plinten die het plaatje helemaal afmaken. De plinten zijn als het ware de kerst op de taart en deze moet er uiteraard net zo mooi, verzorgd en stijlvol uitzien. Plinten zijn er in overvloed, dus er is altijd een geschikte plint die past bij uw vloer past. Zo kunt u kiezen uit verschillende hoogtes en materialen zoals MDF of hout. Daarnaast zijn er ook plint latten die we op kunnen monteren.

MDF plinten

Wanneer u kiest voor plinten monteren, zijn er verschillende opties. Wij raden aan om te kiezen voor MDF plinten. Deze zijn sterk en duurzaam en daarnaast zien ze er ook nog mooi uit. Deze plinten worden altijd op maat gemaakt, zodat ze perfect passen in uw woning. Ons aanbod MDF plinten is werkelijk enorm. Zo kunt u kiezen voor plinten met een klassieke uitstraling, maar er zijn ook veel moderne of zelfs retro varianten. Naast stijl is er ook een enorme keuze wat betreft kleuren. Zo vindt u altijd een kleur plint die perfect aansluit bij uw vloer en overige interieur. Twijfelt u toch nog welke MDF plinten u het best kunt kiezen? Parketschuurspecialist Parket schuren Amsterdam kan u adviseren en helpen de juiste plinten te kiezen. Wij hebben ruim 20 jaar ervaring en helpen u graag bij het kiezen en monteren van de juiste plinten. Dat combineren we graag met het renoveren van uw huidige vloer of het leggen van een nieuwe vloer.

Z

GECERTIFICEERD PARKETTEURS

Onze ervaren parketteurs hebben 20 jaar ervaring in het schuren en behandelen van parket en zijn Gecertificeerd.

Z

OFFICIEEL ERKEND SPECIALIST

Wij zijn officieel erkend specialist en zijn onderscheiden op de 5 punten, Goed Advies, Vakmanschap, Kwaliteit, Service en Garantie.
Z

DESKUNDIG ADVIES OP LOCATIE

Wanneer u een offerte aanvraagt of een afspraak met ons maakt dan komen wij altijd vrijblijvend bij u langs op locatie voor een vloerinspectie.

Z

SCHERPE & DUIDELIJKE OFFERTE

Wanneer u een vrijblijvende offerte bij ons aanvraagt ontvangt u deze met daarin meegenomen een scherpe prijs en binnen 1 dag per mail.

Hoe gaat plinten monteren in zijn werk?

Plinten monteren door Parket schuren Almere gebeurt op zeer vakkundige en professionele wijze. Ons team werken volgens een vaste werkwijze, waarbij kwaliteit hoog staat. Het monteren van plinten doet u pas als de vloeren en muren helemaal in orde zijn. Het is als het ware de kers op de taart. Op deze wijzen kunnen kabels en naden netjes worden weggewerkt. De juiste plint latten of MDF wandplinten zorgen ervoor dat er niets meer zichtbaar is. Zorg er voor dat u rekening hout dat u voldoende materiaal heeft. Onze parketteurs gaan ervanuit dat u ten minste 10% extra materiaal kunt bestellen, omdat bij het verzagen altijd wel wat materiaal verloren gaat. De eerste volgende waar we rekening mee moeten houden is dat we plinten in verstekzagen. Door de plinten op deze wijze te zagen zorgt we voor de perfecte afwerking tussen wand en vloer. De meest voorkomende verstekken worden onder een hoek van 45 graden gezaagd. We plaatsen de plinten die op elkaar aansluiten altijd in verstek tegen elkaar. Bij het plaatsen van plint latten bestaat nog de mogelijkheid deze licht op te schuren, zodat de plinten een geheel worden met de vloer. Door de vloer en plint latten af te werken met een olie of lak vormt het een mooi geheel.

Plint latten Afwerken?

De meeste plinten zijn op kleur verkrijgbaar toch komt het vaak voor dat we vloeren afwerken met houten plint latten en deze tijdens het afwerken mee pakken zodat alles een geheel word. Voor het aflakken of olien is het belangrijk dat de plinten nog licht op geschuurd worden. Vervolgens worden plinten vetvrij gemaakt en voorgelakt. Pas dan zijn ze klaar voor het aflakken of olien van de plinten.

Hoe plintlatten bevestigen

Het montere van wandplinten gebeurt met een hoogwaardige montage lijm.  Daarin tegen het monteren van plint latten kunnen op 2 verschillende wijze worden gemonteerd:

  • Door te verlijmen
  • Door te nagelen

Wanneer u kiest voor verlijmen, is het belangrijk dat de muur en achterkant van de wand plinten schoon, droog en vet- en stofvrij is. Zo werkt de lijm optimaal. We zorgen dat de plinten goed worden vastgezet, ook bij de randen en hoeken. Vervolgens kitten we deze af om een strak geheel als eind resultaat op te leveren. Met de juiste lijm zitten de plinten binnen een fractie van een seconde op de juiste plek. Daarna is nog wel wat geduld nodig omdat de lijm moet uitharden. Gemiddeld duurt het 24 uur voordat de lijm volledig hard is geworden. Houd er dus rekening mee dat de afwerking altijd even op zich laat wachten, nadat de plinten zijn gemonteerd.

Vrijblijvende Offerte Aanvragen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Behandeling met Olie

Behandeling met Lak

Behandeling met Wax

De beste tips bij het monteren van plinten

Wij bevelen onze klanten aan om het monteren van plinten altijd uit te besteden aan een professional. Daardoor bent u altijd verzekerd van het beste resultaat en bent u er zeker van dat de kwaliteit hoog is. Mocht u het toch zelf doen zijn dit een aantal tips die u zeker niet mag vergeten. Ten eerste is het aan te raden de plinten altijd al op voorhand te te behandelen indien dat nodig is. Denk aan het olien of lakken van de plint latten MDF plinten hebben dat niet nodig. Kies daarnaast voor de juiste materialen. Zorg voor Schilderskit en kies de juiste lijm. Kit na het plaatsen de MDF wand plint netjes rond om af. 

Advies van een professional

Mocht u plinten monteren nu toch liever uitbesteden, dan helpen wij u graag. Wij adviseren u graag hoe u het best de plinten kunt monteren en wat het beste bij uw vloer past. Daarnaast zorgen wij voor een perfecte montage van de plinten en werken we deze netjes voor u af, zodat de plinten een prachtige omlijsting vormen voor uw vloeren. Wilt u meer weten over onze dienstverlening? Neem dan contact met ons op, dan vertellen wij u graag meer. Hopelijk zien wij u snel!